Gymlessen beginnen (bijna) weer!

Gisteren kwam in het nieuws dat de Gezondheidsraad adviseert dat we meer moeten bewegen. De spieren en botten moeten meer getraind worden. De lessen bij Gymclub ‘Geen Idee’ kunnen dan een mooie opstap zijn. Volgens de nieuwe richtlijn moeten volwassenen 2,5 uur matig tot zwaar intensief sporten.

2,5 uur bewegen per week lijkt voor sommigen misschien veel, maar met iets meer dan 20 minuten per dag ben je er al. Fietsen naar het werk of wandelen in de lunchpauze zetten zoden aan de dijk. Stap een halte eerder uit als je het openbaar vervoer gebruikt en loop dat stuk naar huis. Neem de trap in plaats van de lift of roltrap.

Als je daarbij ook stevig sport, zoals hardlopen, wielrennen, aerobics of een intensieve groepssport, voldoe je al snel aan de richtlijnen voor het bewegen.
Bron: NOS

Vanaf maandag 4 september gaan de lessen weer beginnen. Op maandag van 19.00 – 20.00 uur de heren en van 20.00 – 21.00 uur de dames in Het Baken aan de Koelemaaier. Op woensdag zijn er twee groepen die sporten in De Bron, namelijk van 9.30 – 10.30 uur en van 10.30 – 11.30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Norma Verhallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.